Honvágya miatt pubot csinált az otthonából egy brit férfi Amerikában

Egy floridai lakosú brit férfi közel 5 millió forintnak megfelelő összeget költött arra, hogy megépítse saját hagyományos kocsmáját az otthona hátsó szobájában – olvasható a Mirror oldalán.

Jones a brit pubok minden jellegzetes, hangulatkeltő kellékét összeszedteForrás: Facebook/Kennedy News and Media

John Jones 1994-ben költözött az angliai Coventryből Floridába, de a 63 éves férfinek annyira honvágya volt, hogy úgy döntött megalkotja saját kocsmáját. A házi kocsma bárral, Chesterfield kanapékkal, valamint a mennyezeten egy Union Jack zászlóval adja a hangulatot, amit az ember elvár egy jó pubtól.

Ezen kívül Jones a szobát a brit királyi családról szóló fotókkal, híradásokkal, és skót dísztárgyakkal szerelte fel. "Szerettem volna kicsit megteremteni Nagy-Britanniát Floridában, mert nagyon hiányzik az otthonom. Bár az Egyesült Államok haditengerészeténél szolgáltam, szeretek britnek lenni." – mondta Jones, aki az átalakításra 10 ezer fontot (kb 4,7 millió forint) költött.

Jones és felesége az utazásaik során minden brit holmit begyűjtött, és ezekkel díszítették fel saját kocsmájukat. A férfit nagyon megviselte II. Erzsébet halála. Amikor megtudták, hogy a brit királynő elhunyt, kedvenc italával, gin-tonikkal koccintottak a pubban, és egy nagy posztert is kitett róla a falra.

Jones házi kocsmájának egyébként a környéken is híre ment, mindenkit szívesen vendégül látnak, aki arra jár. Sokan annyira megszerették a helyet, hogy már törzshelyként gondolnak rá, és visszajárnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek