A világ egyik legritkább madarát sikerült lencsevégre kapni Kolumbiában

A Santa Marta-i kardoskolibrit a világ egyik legritkább madaraként tartják számon. Találkozni vele felér egy csodával a madármegfigyelők számára, jó felvételt készíteni róla pedig a legtöbb természetfotós számára csak egy álom marad.

Így néz ki a 10 legkeresettebb madarak egyike, a Santa Marta-i kardoskolibriForrás: Martin Mecnarowski/Shutterstock

A kolumbiai Sierra Nevada de Santa Marta hegységben 1946-ban fedezték fel a csillogó, szivárványszínekben játszó tollazatú lényt, utoljára pedig 2010-ben látták. Egy helyi madármegfigyelő, Yurgen Vegának azonban most olyan szerencséje volt, hogy lenyűgöző felvételeket sikerült készítenie az elveszett madárról.
Vega helyi fajok után kutatva vonult ki a kolumbiai hegyekbe, és már épp távozóban volt, amikor észrevett egy Santa Marta-i kardoskolibrit egy közeli ágon. A madár szinte pózolt Vega kamerája előtt, aki így egy hihetetlenül ritka felvételt sikerült készítenie.

A hím madárnak jellegzetes smaragdzöld tollai, ívelt fekete csőre és irizáló kék nyaka van. A fotó azért is nagyon különleges, mert a Santa Marta-i kardoskolibri a re:wild természetvédelmi szervezet szerint a 10 legkeresettebb madarak egyike. A faj élőhelye és elterjedése még mindig rejtély, de úgy tűnik, magasan, az erdős hegyekben érzik jól magukat. A kutatók szerint kritikusan veszélyeztetett fajról van szó, írja a mymodernmet.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek