Emberek százait menekítették ki Tenerifén

A helyi mentőszolgálat adta közre a hírt július 24-én délelőtt a Twitter-oldalán. A hírek szerint 585 embert kellett evakuálni délelőtt 11 óráig a spanyolországi Tenerifén, a Kanári-szigetek legnagyobbikán, mivel a csütörtökön, július 21-én kezdődött tűz már több mint 2100 hektárnyi erdőt elpusztított el. A tűzoltást nehezíti a szigeten uralkodó nagy forróság - olvasható az MTI hírében.

Tenerife, Las Llanadas városkájában éppen háziállatokat és kutyákat menekítenekForrás: Anadolu Agency 2022 via AFP/ /Andres Gutierrez

Korábban Spanyolországban a rendkívüli hőség miatt megnőtt a természeti tüzek száma. A Diario című helyi lap szerint idén mintegy kétszázezer hektárnyi erdő vált a lángok martalékává.

A Copernicus európai műholdas megfigyelőrendszer adatai szerint Spanyolország vezeti a tűzben legtöbb erdőt elveszítő európai ország listáját, megelőzve Romániát, ahol 150 ezer hektárnyi erdő pusztulását észlelték.

Portugáliában 46 ezer, Franciaországban 40 ezer, Horvátországban 31 ezer, Olaszországban 25 ezer hektárt perzseltek fel az erdőtüzek idén eddig.

A július 23-i felvétel idején 2000 hektárnyi területen tombolt a tűzForrás: Anadolu Agency 2022 via AFP/ /Andres Gutierrez

Spanyolország szerte az erdőtüzek miatt ezreket kellett kitelepíteni, lakóházak, üzletek és üzemek tucatjai, állatok sokasága vált a lángok martalékává. A hónapok óta tartó szárazság megkönnyítette a lángok fellobbanását és terjedését.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek