Vonatbaleset történt Németországban, München felé

FRISSÍTÉS: A Garmisch-Partenkirchennél történt balesetről az első hírek június 3-án, pénteken 15 óra után érkeztek. A Garmisch-Partenkirchen járási körzeti hivatalának szóvivője ekkor arról számolt be a német dpa hírügynökségnek, hogy a kisiklott vonaton legalább hatvan ember megsérült, közülük tizenhat súlyosan. 

Forrás: MTI/EPA/Network Pictures

A június 4-i hírek szerint szombaton még mindig kutattak a vonatbalesetben eltűntek után, a halálos áldozatok száma viszont ötre emelkedett, és negyven sérült áldozatról tudnak.

A regionális vonatjárat München felé tartott és pénteken délben siklott ki - tájékoztatott a szövetségi rendőrség egyik szóvivője. Azt egyelőre nem tudni, mi okozta a balesetet. A szerencsétlenség következtében három vagon felborult, a helyszínre riasztott hatóságok a szerelvény ablakain keresztül húzták ki az utasokat. A beszámolók szerint minden korosztályból láttak el sérülteket, de, mint arról a szóvivő beszámolt, "nem kizárt", hogy a nyári szünet kezdete miatt sok iskolás korú utazott a vonaton. A vonaton hozzávetőlegesen 140-en utaztak.

Forrás: MTI/EPA/Network Pictures

Mivel a szerelvény elzárja a vonalon közlekedő járatok elől a síneket, ezért a Münchenből, valamint Mittenwaldból érkező vonatok még mindig rövidített útvonalon közlekednek, a vonalat összekötő Garmisch-Partenkirchenben pedig pótlóbuszok segítik a terelt forgalmat. 

Ha újabb információ derülnek ki a balesettel kapcsolatban, frissítjük adott cikkünket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek