Vilmos herceg 40 éves lesz, mutatós emlékérmet kap a születésnapjára

Ötfontos érmét bocsát ki Vilmos brit herceg 40. születésnapja alkalmából a királyi pénzverde, vagyis a The Royal Mint, ami minden emlékérem megtervezéséért és kivitelezéséért felel az országban - a színes jubileumi érméktől a vallási miniplakettekig.

Ilyen lesz az érmeForrás: The Royal Mint / @theroyalmint / Facebook.com

A mostani érme érdekessége, hogy ez lesz az első olyan hivatalos darab, amin a trónutódlási sorban a második herceg egyedül szerepel. 2011-ben kötött házassága alkalmából szintén egy ötfontos érmét nyomtak, amelyen Katalin hercegnővel együtt ábrázolták. Vilmos herceg június 21-én tölti be a 40. évét.

Amint a Royalmint.com oldalon is olvasható, az érmén Cambridge hercegének arcmása látható a HRH The Duke of Cambridge felirattal. A herceg nevét a W betű (William) jelzi, születésnapjára pedig a 40-es szám emlékeztet. Az érmét Thomas T. Docherty tervezte.

Az érme másik oldalán II. Erzsébet királynő arcmása látható, amelyet Jody Clark készített. Docherty a tervezéssel kapcsolatban elmondta, a portré megalkotásánál egyensúlyra törekedett a fiatal, energikus apa és a királyi pozíció ünnepélyes jellegének ábrázolása között. Vilmos herceg arcát a hagyományos oldalprofilhoz képest kissé szembe fordulva ábrázolja, ami dinamikusabb portrét eredményezett.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek