A napi ital-limit miatt kapott dührohamot egy turista Spanyolországban

Az angliai Blackburnből származó férfi igencsak dühös lett, miután egy all inclusive ellátást ígérő szállodában napi 6 italnál egy korttyal sem ihatott többet. A hőzöngő turista egy családi születésnapra érkezett Mallorcára, és csalódottan vette tudomásul a korlátozásokat. 

Napi maximum hat ital megengedett egyes helyeken, az all-inclusive ellátásban is - illusztrációForrás: Pixabay - tykejones / 23 images

A 42 éves Jason Walker 240 fontot fizetett három éjszakás utazásáért a Love Holiday utazásszervezőnél, amelyről azt feltételezte, hogy annyi ételt és italt fogyaszthat, amennyit csak akar. A spanyol tisztviselők azonban betartatják az új szabályt az all-inclusive nyaralók számára is az olyan szigeteken található üdülőhelyeken, mint Ibiza és Mallorca.

A Baleár-szigetek egyes szállodáit érintő új törvényébe foglaltak szerint az utazók kénytelenek külön fizetni, ha az étkezéseik mellé háromnál több ingyenes alkoholos italt szeretnének fogyasztani, és naponta összesen maximum hat alkolholos italt fogyaszthatnak.

A tilalmat januárban vezették be, és a Baleár-szigetek egyes üdülőterületeit érinti, köztük Palmát, Ibizát és Magalufot. Az új törvénnyel pont az alkohol fogyasztás következményéből eredő a gresszív viselkedést próbálják visszaszorítani. A közösségi oldalakon író nyaralók dühösen reagáltak az új törvényre, amelyekről sokan úgy érzik, hogy nem kerültek széles körben nyilvánosságra.

Az egyik Twitter-felhasználó úgy vélte, hogy az  italkorlátozású nyaralásokat „félpanziós ellátásként" kellene forgalmazni a szállodának, hiszen, az all-inclusive nyaralás korlátlan étel és italfogyasztást jelent – írja a hulldailymail.co.uk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek