Elképesztő: Azt mondták, hogy a kormánynak dolgoznak, majd elloptak egy 500 tonnás vashidat Indiában

Kormányzati tisztviselőknek adták ki magukat azok a tolvajok, akik elloptak egy 60 méter hosszú, 500 tonnás vashidat az indai Bihar államban található Amiyawar falujából – olvasható a The Hindu oldalán.

A Vízügyi Minisztérium április 8-án eljárást indított ismeretlen tettesek ellen. A helyi lakosok április 5-én vették észre, hogy eltűnt az Ara-Sone csatornán átívelő 45 éves vashíd, és azonnal értesítették a helyi hatóságokat. Az 500 tonnás vasszerkezetet három nap leforgása alatt tüntették el a tettesek, akik azt állították, hogy a kormánynak dolgoznak, de valószínűleg fémhulladék-csempészek voltak.

A helyi lakosok szerint a munkások profinak tűntek, nehézgépekkel, markolókkal, darukkal és lángvágókkal álltak neki a híd lebontását, mert szerintük az már túl öreg volt és életveszélyes. A helyiek csak három nappal később vették észre, hogy a híd a munkásokkal együtt teljesen eltűnt, és azonnal feljelentést tettek. A kormány természtesen cáfolta, hogy a híd lebontását kezdeményezték volna, így az ügyben ismeretlen tettesek ellen indult nyomozás.

Korábban, 2021 augusztusában, több száz millió rúpia értékben lefoglalt illegális homokot és kőforgácsokat loptak el a kerület különböző rendőrőrseiről, de az ismeretlen tolvajok állítólag még mind szabadlábon vannak.

(A borítókép csak illusztráció, forrása: AFP/Nasir Kachroo)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek