Kengurutámadás veszélyére kell figyelni az ausztrál turistáknak

A helyi hatóságok figyelmezetést adtak ki amiatt, hogy a sárgarépa és más számukra szokatlan étel rabjává vált kenguruk rendszeresen megtámadják a turistákat Ausztrália keleti részén.

A legtöbb támadás a Sydneytől kétórás vonatútra fekvő Macquarie-tónál lévő Morisset kórház területén történt, a tó térsége ugyanis közkedvelt idegenforgalmi látványosság, amelyet több ezer látogató keres fel hetente.

Számos turista azonban egy tökéletes szelfi reményében fittyet hány a kenguruk etetésének tilalmát hirdető figyelmeztetésekre és az állatok egyre nagyobb számban válnak a sárgarépa és más zöldség, gyümölcs, sőt gyorséttermi ennivaló rabjává.

Forrás: Shutterstock

"Ha meglátnak egy sárgarépát, amellyel korábban a turisták már százszor megetették őket, akkor rögtön rátörnek az emberre és elveszik tőle. Ilyenkor igen agresszíven viselkedhetnek. Rúghatnak, karmolhatnak mellső mancsaikkal és súlyos sérüléseket okozhatnak, különösen ha olyan ételt akarnak megszerezni, amelyet nagyon megszerettek" - mondta el Andrew Daly, a sydneyi Ausztrál Hüllőpark állatgondozója az ABC televíziónak. A kenguru számára a magas cukortartalmú sárgarépa olyan, mintha csokoládét enne - tette hozzá.

Shane Lewis buszsofőr, aki rendszeresen visz turistákat a térségbe, közölte, hogy sokszor rúgnak meg, karmolnak össze turistákat az erszényesek.

"Láttam néhány lökött embert, aki McDonalds-, KFC-ételekkel, kukoricaszirommal, zabbal eteti őket, vannak ételek, amelyek miatt nagyon agresszívvé válnak. Volt egy férfi, akinek hasán nyílt sebet okoztak, holott nem is etette őket, de 10 perccel korábban egy McDonalds étteremben járt és még áradt róla az ételszag" - magyarázta.

Greg Piper helyi parlamenti képviselő az ügyet már az új-dél-walesi parlamentben is felvetette, a kenguruk etetésének tilalmára figyelmeztetve. "Nagy a kockázat, súlyosan megsérülhet valaki" – mondta a képviselő a 2GB rádiónak, példaként említve egy esetet, amikor 17 öltéssel kellett összevarrni a közelmúltban egy áldozat arcát.

Piper saját videót is posztolt Facebook oldalán szerdán, amely kengerutámadás áldozatává vált emberek sérüléseit mutatja. A képviselő további többnyelvű figyelmeztető táblák kihelyezését szorgalmazta.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek