Foglaljunk szállást, de ne utazzunk el! Így is segíthetünk a rászorulókon

Az elmúlt napokban egyre többen vesznek részt abban az Airbnb-n keresztül szervezett felhívásban, mely arra ösztönzi a szálláskereső hálózat használóit, hogy a rendszeren keresztül fizessenek be egy vagy több napos ukrajnai tartózkodásra, de rögtön rögzítsék, hogy nem szeretnék igénybe venni a szállást. 

Forrás: mama_mia / Shutterstock.com

A közösségi szállásközvetítő korábban már belekezdett egy olyan projektbe, amin keresztül 100 ezer ukrán menekült számára ajánlott fel ingyenes szálláslehetőséget. De most nem ő indította el a felhívást, hanem a felhasználók - olvasható a Matadornetwork.com cikkében. Az újszerű megoldással pénzügyileg tudják támogatni azokat az ukrán lakáskiadókat, akik az országban maradtak valamilyen ok miatt. Az itv.com március 4-i információi szerint ilyen szándékkal már több mint 100 ukrajnai szállást foglaltak le a világ minden tájáról. 

A The Guardian egy brit házaspárt is megszólaltatott a témában. Ők azt nyilatkozták, hogy nemrég lefoglaltak egy szállást Kijevben a március 3. és 10. közötti időszakra, de a platformon és a Twitteren keresztül ezt üzenték a szállásadónak: „Hello Maria, a feleségem és én most foglaltunk le a lakásodban egy hetet. Természetesen nem fogunk most odautazni. Csak azért csináltuk, hogy egy kis anyagi segítséghez juthass." 

Egy másik felhasználó viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy egyre több olyan orosz cég által üzemeltetett lakás bukkan fel ukrán magánszállásként, ami kihasználná a helyzetet, így most már érdemes alaposan utána nézni annak, kinek is utalunk el pénzt.

A megnövekedett segítségnyújtásra reagálva, az Airbnb ezeknél a foglalásoknál eltörölte a saját 3 és 15% közötti jutalékát, hogy az ukrán vendéglátók a teljes befizetett összeget megkaphassák.

 „Nagyra értékeljük a közösség nagylelkűségét ebben a krízishelyzetben. Ukrajnai foglalások esetén ideiglenesen mind a vendégek, mind a vendéglátók esetében töröljük az összes díjunkat." - írta a cég szóvivője.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek