Életeket követelő földrengés rázta meg Szumátra szigetét péntek este

Péntek esti, február 25-i hírek szerint erős és kismélységű földrengés rázta meg az indonéziai Szumátra szigetét. A természeti katasztrófa eddig hét életet követelt és 85-en megsérültek. A rengés ijedséget keltett az egész szigeten, sőt még a szomszédos Malajziában és Szingapúrban is határozottan érezni lehetett - írták az MTI hírében, az amerikai földtani intézet (USGS) jelentését alapul véve.

Szumátra szigete, Pasaman, Indonézia február 25-én az esti órákbanForrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Adi Prima

A Richter-skála szerinti 6,2-es erősségű földmozgás középpontja Nyugat-Szumátra tartomány Bukittinggi városától 66 kilométerrel észak-északnyugatra volt, 12 kilométeres mélységben.  

Négy ember - köztük két gyerek - Pasaman körzetben vesztette életét, három pedig a szomszédos Nyugat-Pasamanban. Legalább 410 ház megrongálódott, és több mint ötezer ember menekült el otthonából ideiglenes szállásra az indonéz katasztrófavédelem közlése szerint.

A 270 millió lakosú, 18 ezer szigetből álló Indonézia a Tűzgyűrű nevű vulkáni övön fekszik, abban a Csendes-óceán partjain végigfutó széles, sávszerű földrajzi régióban, ahol különösen sok, működő és szunnyadó vulkán helyezkedik el. A térségben sok, különböző mélységű földrengés pusztít, emiatt Indonéziában is gyakoriak a földrengések, a szökőárak és a tűzhányó-kitörések.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek