Videó: hipnotikus élményünk lehet a világ legnagyobb kaleidoszkópjában

A Stufish Entertainment Architects nevű tervezőiroda bemutatta a világ legnagyobb kaleidoszkópját Szaúd-Arábiában – olvasható a Stufish.com oldalán. A hipnotikus installáció február 1-je és 3-a között volt látható, de szerencsére egy videón is megörökítették az élményt.

A Leapscape névre keresztelt installáció úgynevezett immerzív, más szóval magával ragadó élményt kíván nyújtani, vagyis a cél az, hogy az installációba belépve a látogató úgy érezhesse, mintha egy másik dimenzióba kerülne, és ez videóról ítélve sikerült is a készítőknek. A tervezők Szaúd-Arábia természeti környezetéről készült felvételeket használtak fel a hipnotikus élmény megteremtéséhez, a kaleidoszkópban a tengerfenéktől az Arab-félsziget feletti csillagos égig láthatóak képek.

A Leapscape a világ legnagyobb kaleidoszkópja lenyűgöző látványt nyújtForrás: Stufish.com

Az installációt gondosan megtervezték: mindkét végén két háromszög alakú nyílást alakítottak ki, amelyek nem zavarják a kaleidoszkópban tükröződő tartalmat, miközben a látogató keresztülhalad a kaleidoszkópon. Az út kialakításához LED padló- és fali csempéket használtak, amelyek a nagy, 6 méter magas tükrökről visszaverődve kaleidoszkóp-hatást keltenek.

A 40 méter hosszú, 6 méter magas és 3 méter széles kaleidoszkóp a világ legnagyobb ilyen típusú kaleidoszkópja.  

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek