Történelmi pillanat jött el Szaúd-Arábia életében

  A közel-keleti ország az ad-dirijahi világörökségi helyszínen tarott koncerencián jelentette be, hogy 49 országot érintő, új vízumszabályokat vezet be, emellett enyhít a nők öltözködésére vonatkozó rendelkezéseken is - írja a Breaking travel news. Ahmad al-Hatíb, a szaúdi turizmusért felelős miniszter történelmi pillanatnak nevezte az eseményt.

  Madáin Szálih egyik ősi sziklaépületeForrás: Origo

  A vízumkérelmek eddig szigorú elbírálás alá estek Szaúd-Arábiában, és csak a zarándokok, az üzleti úton, valamint a kiküldetésben lévők nyertek bebocsátást. A nyitás részét képezi annak a tervnek, mely az ország olajfüggését szeretné csökkenteni, miközben növeli a turizmusból származó bevételeket.

  Szaúd-Arábia sok, különleges világörökségi látnivalót tartogat az odaérkezőknek, mint például az al-Ulai oázis közelében található Madáin Szálih régészeti terület, a nabateus civilizáció legkiterjedtebb emléke, emellett ad-Dirijah At-Turaif városrésze, a szaúdi állam első fővárosa, vagy a történelmi Dzsidda városa. Szintén említésre méltók Háil tartomány 10 000 éves sziklarajzai, és az Al-Ahsa, a világ legnagyobb oázisa. Mekkába és Medinába viszont továbbra is csak a muzulmán vallásúak léphetnek be.

  Az új szabályozás már nem követeli meg a női látogatóktól, hogy az egész testet eltakaró helyi öltözéket, az abaját viseljék, ugyanakkor továbbra is elvárás marad a visszafogott ruházat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!