A paradicsomi sziget 18 hónap lezárás után, újra fogadja az úszó városokat

Bár korábban még olyan hírek keringtek a világhálón, hogy a Seychelle-szigetek egészen 2022-ig lezárta a kikötőit a nagy óceánjárók elött, a legfrissebb híradások szerint 2021 novemberétől újra érkezhetnek hajók a kikötőibe.

Seychelle-szigetekForrás: pascal OHLMANN/pixabay.com

Több mint másfél éves lezárás után az első tengerjáró utasszállító, az MS Island Sky november 14-én érkezik az Indiai-óceánon fekvő szigetcsoport partjaihoz. De ez a hajó és az utána érkezők is csak kisebb befogadóképességűek lehetnek, ami azt jelenti, hogy maximum 300 utast szállíthatnak a sziget kikötőibe - olvasható a Seychellesnewsagency.com cikkében.

Az első hajó, vagyis az Island Sky a londoni székhelyű Noble Caledonia flottájához tartozik és 118 férőhelyes. A tengerjáró a járvány előtt is rendszeresen megfordult a szigetek környékén, az idén pedig négy távolabbi szigetet: Aldabra, Assomption, Farquhar és Cosmoledo partjait fedezhetik fel vele az utazók.

Hogy biztonságosan fogadhassák a hajókat, a Seychelle-szigetek hatóságai részletes ellenőrző listát készítettek az üzemeltetők és a kikötői hatóságok számára. A repülőgéppel érkező turistákhoz hasonlóan a hajókon utazóknak is előzetes engedélyt kell majd kérni a belépéshez, ahol lesznek papír- és érintésmentes megoldások is.

A hatóságok nem tartanak attól, hogy a hajók érkezése növelné a járványveszélyt, mivel az összes hajótársaság kötelezően előírja a legénység és az utasok számára a védőoltást - írták a cikkben. A járványt megelőző 2019/2020-as hajózási szezonban Port Victoria kikötője rendkívül zsúfolt volt. 39 óceánjáró kötött ki itt, több mint 63 ezer utassal és közel 20 ezer fős legénységgel a fedélzetén.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek