Itt találhatók Európa legtisztább vizű strandjai

  Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) június elején tette közzé jelentését, amely az európai strandok vizeinek minőségéről ad képek. A méréseket 2020. május 1. és október 31. között végezték a 27 uniós országban, valamint Svájcban, Albániában és Nagy-Britanniában - adja hírül a matadornetwork.com.

  A ciprusi Greco-fokForrás: Dimitris Vetsikas/pixabay.com

  A kiváló tengerparti és szárazföldi úszóhelyek aránya az elmúlt években körülbelül 85%-on állt, 2020-ban 82,8% volt. A minimumkövetelményeket a 2020-ban ellenőrzött helyszínek 93%-a teljesítette. Az első öt országban pedig, Cipruson, Ausztriában, Görögországban, Máltán és Horvátországban a vizek legalább 95%-a kiváló minőségű volt. Ciprusnak mind a 112 tengerparti strandja 100%-os eredménnyel végzett.

  296 helyen, vagyis a strandok 1,3%-án találtak rossz vízminőséget, az ilyen területek aránya 2013 óta kissé csökkent, de a korábbi problémák továbbra is fennállnak: a szennyező források és az integrált vízgazdálkodás hiánya - derül ki az ügynökség honlapjáról.

  A lista első tíz helyezettje: 

  1. Ciprus
  2. Ausztria
  3. Görögország
  4. Málta
  5. Horvátország
  6. Dánia
  7. Németország
  8. Portugália
  9. Finnország
  10. Olaszország

  Magyarország a 24. helyen végzett, a teljes lista itt látható.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek