Oltásra buzdítja az embereket Erzsébet királynő

A 94 éves Erzsébet királynő a múlt hónapban kapta meg az első oltását, most pedig arra ösztönzi az embereket, hogy kövessék a példáját. Mint mondta, az oltás nem fáj, és aki hezitál, annak érdemes másokra is gondolnia.

Screenshot II. Erzsébet királynő videohívásáról, melyet négy egészségügyi tisztviselővel folytatottForrás: AFP PHOTO/BUCKINGHAM PALACE

Az uralkodó és 99 éves férje, Fülöp herceg, aki jelenleg kórházban fekszik, de nem koronavírussal, háziorvosuktól kapták meg az oltás a windsori kastély rezidenciáján, életkoruk miatt prioritást élvezve. "Miután megkapta az ember az oltást, úgy érezheti, hogy védett, ami szerintem nagyon fontos. Amennyire meg tudom állapítani, az oltás meglehetősen ártalmatlan volt" - mondta a királynő az egészségügyi tisztviselőkkel folytatott videohívásban. 

„Nagyon gyorsan zajlott, és rengeteg levelet kaptam olyan emberektől, akiket nagyon meglepett, hogy ez ilyen gördülékenyen megy. A szúrás egyáltalán nem fájt"- tette hozzá, miközben a pestishez hasonlította a járványt.

Eddig több mint 18,6 millió brit kapta meg az első oltást, köztük Elton John és Michael Caine színész is. Nagy-Britanniában a lakosság 11-15%-a még tétovázik az oltással kapcsolatban. A királyi család több tagja, köztük Károly és Vilmos herceg, az elmúlt hetekben oltási központokban járt, hogy köszönetet mondjon a dolgozók munkájáért - adja hírül a reuters.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek