Így válaszol Groningen a lakhatási válságra

Groningen lépéseket tesz annak érdekében, hogy megoldja a lakáshiányt és megvalósítsa a tervet, mely szerint a következő években több száz ideiglenes otthont szeretne építeni.

Groningen - illusztrációForrás: Zachtleven fotografie/pixabay.com

Észak-Hollandia legnagyobb városában sok egyetemista megfordul, és az úgynevezett rugalmas házakkal elsősorban nekik próbálnak megfizethető lakhatási alternatívát kínálni. Ezek a mobilházak átmeneti jellegűek, de a cél az, hogy legalább 10 évig kitartson egy-egy ilyen építmény. Ezek a házak megoldást jelenthetnek azoknak az embereknek is, akik ideiglenesen keresnek pótlakást, például saját vagy a környékük felújítási munkálatai miatt.

A hasonló, mozgatható házak nem új keletűek az országban, és a trendjük egyre terjed, az elkövetkező években több ezret szeretnének felállítani belőlük a különböző városokban. Mint Roeland van der Schaaf városi tanácstag írta az önkormányzat honlapján, a lakáspiacon tapasztalható hiány, a koronaválság és az építkezések miatti átmeneti lakásigény növeli ezen házak szükségességét. Mint hozzáteszi, az építő cégekkel együtt magasra tették a mércét.

A házaknak jó minőségűeknek kell lenniük, és fontos, hogy minden szempontból illszkedjenek a környezetbe. Ennek részeként a házakkal szeretnék erősíteni az adott helyszín társadalmi kohézióját is. Meggyőződésük, hogy a rugalmas lakhatás fejlesztése pozitív impulzust adhat az adott kerületnek illetve környéknek" - derül ki a themayor.eu cikkéből.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek