Az ötkarikás játékok 125 évét bemutató múzeum nyílik Athénban

Az athéni agglomeráció külvárosi településén, Marousiban található, bevásárló központot és akváriumot is magában foglaló Golden Hall (Aranycsarnok) nevű komplexumban kap helyet az ötkarikás olimpiai játékok hosszú történetének szentelt új athéni múzeum – írja a Greekcitytimes.

LNLNLN / 469 images/pixabay

A Görög Olimpiai Bizottság és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) égisze alatt, az Olimpiai Múzeumok Hálózatának tagjaként működő intézményben interaktív, audiovizuális eszközök segítik az ötkarikás játékok történetének megismerését, miközben rengeteg személyes tárgyat és érmeket is kiállítanak a korábbi olimpiai játékok versenyzőitől. A gazdagnak ígért gyűjteményben helyet kapnak az 1896-os mellett az 1906-os időközi játékok, az úgynevezett „pánhellén" olimpia, és a 2004-es athéni nyári olimpia különböző tárgyi emlékei is.

Forrás: Travelo

A múzeum nyitását még tavaly tervezték, és a járvány-helyzetre tekintettel újabb, pontos dátumot nem is jelöltek ki, mindenesetre ha még idén sikerül megnyitni, akkor egyben meg is ünnepelhetik a modern kori olimpia 125. évfordulóját. További érdekesség, hogy a múzeum rövid sétatávolságra van a 2004-es athéni játékokra épített Olimpiai Stadiontól, amelyet az első, 1896-os olimpiai játékok maratonfutó-bajnokáról, Spiridon Louisról neveztek el – teszi hozzá cikkében az ötkarikás hírekről rendszeresen beszámoló Insidethegames.biz magazin.

Forrás: Travelo
Athént bejárni egy hétvége alatt
Egy kultúra két épületben, amit 2500 év és háromszáz méternyi távolság választ el egymástól. Akropolisz a dombon, Parthenón a harmadik emeleten és egy város, amiről nem elég olvasni, legalább egyszer látni kell. Itt mutatjuk, miért érdemes Athénba utazni, amint végre megnyit a világ.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek