Nem kell újabb korlátozásra számítani, de csak negatív teszttel közelíthető meg Franciaország

  A nem csökkenő járványügyi mutatók miatt és a koronavírus fertőzőbb variánsának terjedésétől tartva a francia járványügyi szakemberek jelentős része, köztük a kormány mellett működő tudományos tanács vezetője, egy harmadik, általános karantén kihirdetését szorgalmazza napok óta.

  2019-es felvétel - IllusztrációForrás: Joe deSousa / Unsplash

  Hogy milyen hatással volt a mutatókra az, hogy az éjszakai kijárási tilalom kezdetét tíz nappal ezelőtt délután 6 órára előrehozták, azt egy mai január 27-i kiértékelésen vitatja meg az államfő és a védelmi tanács, de azt már lehet tudni, hogy az államfő nem kíván újabb bejelentést tenni, azaz egyelőre nem várható újabb korlátozás - írja az MTI. A kórházi mutatók és az elhalálozások száma egy héttel ezelőtt indultak lassú romlásnak.

  Ez, illetve a koronavírus korábbiaknál fertőzőbb variánsai az okai annak is, hogy az Európai Unió tagállamaiból tengeri vagy légi úton érkezőket csak egy 72 órásnál nem régebbi, negatív PCR-teszt felmutatása mellett engedik belépni az országba. A vasárnap éjféltől érvénybe lépett intézkedés eddig csak az EU-n kívüli országokból érkezőkre vonatkozott. Az új szabályozás alól csak a határ menti ingázók és a fuvarozók vannak felmentve.

  A cikk szerint a Roissy és az Orly repterek termináljain minden érkezőnek be kell mutatnia a személyi okmányai mellett a PCR-tesztjét is. Akinél nincsen igazolás, annak a Vöröskereszt munkatársai helyben elvégeznek egy antigén gyorstesztet, amelynek az eredménye negyedórán belül van meg.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!