Münchenben új hidat kaptak a gyalogosok és a biciklisek

Münchenben új, 240 méter hosszú gyalogos és kerékpáros hidat nyitottak meg, ahonnan a városközpontra és a főútra nyílik kilátás, a közlekedők ugyanakkor elkerülhetik a forgalom nyüzsgését. Az új híd, az Arnulfsteg a déli Schwanthalerhöhe negyedet köti össze az északi Arnulfparkkal, és jól jöhet azoknak, akik a Donnersbergerbrückét vagy Hackerbrückét túl zsúfoltnak találják - derül ki a themayor.eu híréből.

Az Arnulfsteg megnyitójaForrás: Tkarcher/commons.wikimedia.org

Mint Dieter Reiter, München főpolgármestere az átadón elmondta: „Gyalog és kerékpárral mostmár biztonságosan, akadálymentesen, és a szomszédos hidakon áthaladó motoros forgalom nélkül lehet átkelni a vasúti sínek felett. Ez a híd ugyanakkor összeköti a vasút két oldalán található lakó- illetve kereskedelmi övezeteket . "

Az Arnulfsteg-híd mintegy 37 sín felett halad át enyhe görbülettel, két, vékonyabb oszlop tartja, és az északi bejáratánál 90, a déli oldalon pedig további 100 többnyire fedett kerékpár-parkoló található. A híd teljes mértékben akadálymentes, déli oldalán lépcsőn és lifttel lehet feljutni, északi végén rámpát hoztak létre.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek