A járvány keresztülhúzta a világ legismertebb karneváljának terveit is

A Rio de Janeiro-i szambaiskolák szövetsége, vagyis a karnevál szervezői bejelentették, hogy a megszokottól eltérő időpontban, július 10-11-én rendezik meg a 2021-es riói karnevált. Feltéve, ha a koronavírus elleni vakcina időben elkészül.

Forrás: Shutterstock / Készítette: CP DC Press

Az elmúlt évszázadban még egyszer sem fordult elő, hogy a karnevált elhalasztották volna, hiszen Brazília 13 legismertebb szambaiskolájának tagjai éjt nappalá téve dolgoznak egy-egy felvonulás megrendezésén. De az 1928 óta megtartott hagyományt most át kellett alakítani, mert átlagosan, egy járvány nélküli évben, mintegy 90 ezer helyi lakos és turista tekinti meg a felvonulást, és nézők tízmillió kísérik figyelemmel a tévében vagy az interneten.

A szakértők szerint ahhoz, hogy mindenki biztosnágban újra találkozni tudjon legalább jövő év áprilisáig várni kell a nagyobb szervezésekkel. Ennek ellnére Brazília nyitva áll a külföldi turisták előtt. A szállodák, az éttermek és az idegenforgalmi látványosságok minimális korlátozásokkal, magas szintű biztonsági intézkedések mellett látogathatók - olvasható a Turizmus.com oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek