Elszabadult egy holland metró, amit egy bálnafarok állított meg

Nem tudott megállni egy szerelvény egy Rotterdam közeli település metróvégállomásán, ezért miután elsodorta a vágányok végén található ütköző bakot, továbbcsúszott, míg végül egy installáció megállította – írja a BBC.

Az eset vasárnap éjjel történt az észak-déli vonal De Akkers nevű végállomásán Spijkenisse településen, ahova nem sokkal éjfél előtt érkezett a szerelvény. A magasban futó vágányokon közlekedő jármű tényleg csak azért nem zuhant az állomást körülvevő vízbe illetve a partra, mert a vágány végében álló, Maarten Struijs építész, szobrászművész két bálnafarkakat ábrázoló alkotása közül az egyik a levegőben megtartotta. A vízből kinyúló intallációt még 2002-ben állították fel.

Forrás: ANP via AFP/Jeffrey Groeneweg

A szerelvény utolsó kocsija mintegy tíz méteres magasságban lógott, a műszaki mentésekért felelős szolgálat hétfőn déli órákban még a helyszínen volt, hamarosan azt is vizsgálni kezdik, pontosan hogyan és miért történhetett a baleset. Az eset során a metró nem szállított utasokat, a vezető is épségben, önállóan tudta elhagyni a járművet, csak megfigyelés céljából szállították kórházba. 

Forrás: ANP via AFP/Anp/Hh/Jeffrey Groeneweg

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek