Kicsit fellélegezhetünk – Két hétig a teljes vonalon jár az M3-as metró

A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV sajtóközleményben közölte, hogy 2020. október 22-én délután átadják az M3 metró felújított déli szakaszát. Ez azt jelenti, hogy csütörtökön délután 17 órától november 6-án, pénteken az utolsó járatindulásig az M3 metró a teljes vonalon közlekedik.

A megújult Határ úti megállóForrás: Nyirő Simon / BKK.hu

A Határ út, a Pöttyös utca, az Ecseri út és a Népliget állomás letisztult és modern látványvilágot kapott, a megállók kényelmesebbek, biztonságosabbak és a LED-es megvilágításuknak köszönhetően nemcsak világosabbak, de energiatakarékosabbak is lettek, és megújult a teljes vonali infrastruktúra is: a vágányok, a vasúti, a biztonsági, a szellőzőberendezések, a gépészeti rendszer és az utastájékoztatási elemek – olvasható a közleményben.

Bár a metró a teljes vonalon közlekedik majd ebben a majdnem három hétben, de  Ezeket változatlanul a a felszíni járatokkal, illetve a Népliget és a Kálvin tér között közlekedő M30-as állomáspótló busszal érhetjük el.

November 7-től, szombattól pedig elkezdődik az M3 metró felújításának utolsó nagy üteme. Ez lesz a metróvonal Nagyvárad tér és Lehel tér közötti szakaszának rekonstrukciója.

A metró ettől a naptól kezdve Kőbánya-Kispest felől a Nagyvárad térig, Újpest-központ felől pedig a Lehel térig jár majd. A kimaradó szakaszon 45 másodpercenként induló pótlóbuszokkal lehet majd utazni. A metrópótlás részletes forgalmi rendjét a BKK a következő napokban teszi közzé.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek