Jó híreket kaptak az utazni vágyó horvát állampolgárok

A horvát állampolgároknak már nincs szükségük sem tesztre, sem karanténra, ha Olaszországba akarnak utazni. Augusztus 12-től a horvátok csak 72 óránál nem régebbi teszttel léphettek be, vagy ott helyben kellett ezt megcsináltatniuk 24 órán belül - derül ki a total-croatia-news.com cikkéből.

A kép illusztrációForrás: 畅 苏/pixabay.com

Olaszország emellett Görögországot és Máltát is törölte a vörös listáról, Spanyolország viszont maradt, Franciaország, Hollandia, Belgium, Csehország és az Egyesült Királyság pedig felkerült, akik a belépés előtti két hétben ezekben az országokban jártak, azoknak tesztet kell bemutatniuk vagy végeztetniük. Magyarországról szabadon, teszt nélkül be lehet lépni Olaszországba és Horvátországba is, azonban utóbbi esetében egy online formanyomtatványt kell kitölteni.

Egy másik jó hírt is kaptak a horvátok a schengenvisainfo.com híre szerint, ugyanis úgy tűnik, hogy hamarosan bekerülhetnek a Vízummentességi Programba (Visa Waiver Program - VWP), melynek a schengeni országok is részei, így Magyarország is beletartozik.

A program lehetővé teszi, hogy a résztvevő államok polgárai üzleti vagy turisztikai céllal 90 napra vagy annál rövidebb időre vízum igénylése nélkül utazhassanak az Egyesült Államokba. Az utazóknak bizonyos követelményeket kell teljesíteniük, valamint rendelkezniük kell egy érvényes ESTA (Electronic System for Travel Authorization) jóváhagyással az utazás előtt. A Vízummentességi Programmal belépő látogatók nem változtathatnak státuszt, illetve nem hosszabbíthatják meg tartózkodási idejük időtartamát, nem dolgozhatnak és nem tanulhatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek