Különleges indokkal képeket töröltek a Google Mapsből

A Google Maps Street View szolgáltatása lehetőséget ad arra, hogy a világ számos nevezetességével közelebbről is megismerkedhessenek a felhasználók, anélkül, hogy a helyszínre el kellene utazniuk. A világ legegzotikusabb tájaira is eljutott a Google kamerája, ennek köszönhetően akár hegyeket is „megmászhatunk" a fotelben ülve. Legutóbb éppen egy hegy miatt kérték a techóriást, hogy változtasson a szolgáltatásában elérhető galériájában.

Az Urulura ma már nem lehet felmászniForrás: shutterstock.com/Wioletta Kwiatkowska

Az Ausztrália közepén található Uluru hegy a helyi őslakosok szent helye, amelynek látogatásának tiltását már korábban kérvényezték. Az Uluru-Kata Tjuta Nemzeti Park 2017-ben döntött úgy, hogy a szent helyen megtiltja a turisták jelenlétét, 2019 októberében pedig végleg lezárták a területet, és megtiltották a hegy megmászását. Erre nemcsak a helyi őslakosok tiltakozása miatt volt szükség, hanem mert a hegy meghódítása veszélyes, feljegyzések szerint 39-en haltak meg az évek során az Urulun.

Azonban a felhasználók emlékei így is megmaradtak a Google szolgáltatásában, amelybe több olyan képet is feltöltöttek, amelyen a hegyen ünneplő turistákat látni. A Nemzeti Park most ezek törlését kérte, és a Google eleget is tett a kérésnek - írja a stuff.co.nz.

„Tudomásul vesszük, hogy az Uluru-Kata Tjuta Nemzeti Park mélyen szent helye az anangu törzs népének. Amint az ausztrál park felvetette aggályait, eltávolítottuk a képeket" – jelentette ki a Google szóvivője.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek