Műtárgyakat árverez el a múzeum, hogy látogatók nélkül is fennmaradhasson

  Gyűjteményének több darabját kénytelen elárverezni a New York-i Brooklyn Múzeum, hogy a pandémia okozta válságos pénzügyi helyzetből talpra tudjon állni, és biztosítani tudja a múzeum fennmaradását.

  "Nagyon nehéz számunkra, de ez a legjobb az intézménynek, és így tudjuk biztosítani a gyűjtemény hosszú távú fennmaradását és karbantartását" - fogalmazott Anne Pasternak, a múzeum igazgatója a döntésről a The New York Timesnak adott nyilatkozatában.

  Brooklyn Múzeum, New YorkForrás: shutterstock.com/Colin D. Young

  A 12 műalkotás között, amelyre októberben a Christie's árverésén licitálni lehet, idősebb Lucas Cranach és Gustave Courbet festményei is szerepelnek. Az október 1. és 15. közötti aukció sztárjának Cranach "Lucretia" című, 1526-27 körül keletkezett festménye ígérkezik, amely a becslések szerint 1,8 millió dollárért kelhet el.

  Az Egyesült Államok Múzeumigazgatóinak Szövetsége a koronavírus-járvány okozta válság miatt korábban két évre felfüggesztette azt a szabályozást, hogy a múzeumok gyűjteményeiben szereplő darabokat csak új művek vásárlása érdekében lehet áruba bocsátani.

  A pandémia súlyosan érintette New York kulturális ágazatát. Az 1887-ben megnyílt, 160 ezer természettudományi, néprajzi és 19-21. századi szépművészeti tárgyat őrző Brooklyn Múzeum, a metropolisz második legnagyobb kiállítási központja, hathónapos szünet után fogad újra látogatókat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!