Ebbe a trópusi paradicsomba csak olyan turistákat várnak, akik már megfertőződtek a koronavírussal

Amikor a koronavírus-járvány közepette  egyes országokból teljesen kitiltották a turisták belépést vagy kötelezővé tették a negatív COVID-19 teszteket, vagy karanténra kérték a látogatókat a Brazília partjainál fekvő Fernando de Noronha-szigetcsoport korábban nem látott követelményt támasztott a belépéshez: az odalátogatóknak be kell bizonyítaniuk, hogy már volt koronavírus fertőzésük – írja az msn.com

A világ egyik legszebb strandja is itt találhatóForrás: Roberto Garrido, Wikipedia

A kormányzat honlapján lefordított bejegyzés szerint Fernando de Noronha, az UNESCO világörökségi helyszíne szeptember 1-én, azaz a mai naptól újramegnyitja a határait de csak azon turisták előtt, akiknél diagnosztizálták a COVID-19-et, és akik már kigyógyultak belőle. A weboldal kijelenti, hogy a látogatóknak be kell bizonyítaniuk, hogy koronavírusuk volt, és az érkezésük előtt 20 nappal be kell nyújtaniuk a két pozitív tesztjük egyikét. A 20 napos határ azt jelenti, hogy azoknak, akiknek pozitív lett a tesztjük, azóta fel kellett gyógyulniuk.

A szigetcsoport adminisztrátora sajtótájékoztatón jelentette ezt be, amit a szigetcsoport újranyitási terveinek első lépéseként jellemzett.

Az újranyitás első szakaszában csak azok a turisták jogosultak belépni, akik már megfertőzőtek a koronavírussal, felépültek és immunisak a betegségre, ezért nem tudják továbbadni, és nem is fertőződhetnek meg újra" – mondta.

Ugyanakkor a kutatók nem tudják biztosan, hogy az antitestek jelenléte azt jelenti-e, hogy a jövőben biztosan immunisak lehetünk-e a koronavírussal szemben.Ráadásul Hongkongban, Belgiumban és Hollandiában újbóli megfertőzésekről számoltak be.

"Újra megkaphatják" – mondta korábban a Florian Krammer, a New York-i the Icahn School of Medicine at Mount Sinai oltástudós és vírusszakértője. Dr. Ashish Jha, a Harvard Globális Egészségügyi Intézet igazgatója szerint az antitestek birtoklása csak rövid ideig védhet meg az újra fertőződéstől.

Brazília jelenleg a világ második legsúlyosabb járványát szenvedi el az Egyesült Államok után.

A Johns Hopkins Coronavirus Resource Center adatai szerint Brazíliában 3 862 311 megerősített COVID-19 esetet és 120 828 ezzel összefüggő halálesetet regisztráltak eddig – ez az Egyesült Államok után a második legsúlyosabb járvány a világon. A Reuters szerint Fernando de Noronha szigetcsoporton 93 megerősített esetet regisztráltak és augusztus 30-ig halálesetről nem számoltak be. A szigetcsoport március közepe óta zárva tart a látogatók előtt a koronavírus-járvány miatt. Július végén újból megnyílt az ott lakó helyiek, valamint a kutatók számára. A szigetvilág a világ egyik legszebb strandjának ad otthont, és Brazília egyik leglátogatottabb turisztikai látványossága.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek