A gízai piramisok új látogatóközpontot kapnak társalgóval, mozival és egyebekkel

Hamarosan egy új kávézó, étterem és társalgó várja majd a vendégeket, ahonnan közeli kilátás nyílik a 4500 éves gízai piramisokra. Kairó leghíresebb látványosságaként és az ókori világ utolsó túlélő csodájának részeként tartott helyen megnyílik a 9 Pyramids Lounge nevű hely, amely a piramisokhoz legközelebb eső kávézó lesz, és várhatóan ebben a hónapban nyílik meg.

Hamarosan átalakul a piramisok környékeForrás: beate bachmann/Pixabay

A 9 Pyramids Lounge a gízai piramisok szélesebb körű átalakításának első része, amelyben további szolgáltatásokat terveznek létrehozni: többek között új látogatóközpontot, mozit, nyilvános WC-ket, fotókabinokat, ingyenes Wi-Fi szolgáltatást.

Egy alkalmazáson keresztül megvásárolhatók lesznek a jegyek is, és egy hop-on-hop-off elektromos busz útvonalat alakítanak ki, amely körbeveszi a területet, így az utazók le- illetve felszállhatnak a kijelölt megállókban.

Azokat az állattartókat, akik lovakkal és tevékkel vezetnek túrákat gyakran agresszív taktikát alkalmazva, most felkészítik arra, hogy jobban kezeljék a kapcsolatot a látogatókkal.

"A piramisok hatalmas szimbólumot jelentenek Egyiptom jövőjének, összekapcsolva gazdag örökségünket izgalmas jövőnkkel" - nyilatkozta Ashraf Halim, az újjáépítést vezető befektetési csoport, az Orascom Pyramids Entertainment vezérigazgatója.

Az egyiptomi idegenforgalmi tisztviselők a látogatók számának növekedésére számítanak, amikor a közeli és sokat várt Nagy-Egyiptomi Múzeum 2021-ben megnyílik, amelynek átadása ismét csúszik, ezúttal a koronavírus-járvány miatt. A múzeumot eredetileg 2011-ben tervezték megnyitni.

Az utazó Tutanhamon kiállításból származó bevételek, amelyeken milliók vesznek részt világszerte, hozzájárulnak a múzeum finanszírozásához. Egyiptom júliusban nyitotta meg újra a határait a nemzetközi látogatók számára, és a kormány ideiglenesen csökkentette a turisztikai vízumok és az országban lévő látnivalók jegyárainak költségeit – írja a Lonely Planet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek