Az ausztrálok bocsánatot kértek a fertőzött óceánjáró miatt

Az ausztrál hatóságok elnézést kértek a hibákért, melyeket a Ruby Princess óceánjáró kezelése kapcsán követtek el. A múlt héten ugyanis egy vizsgálat azt találta, hogy az új-dél-walesi egészségügyi hatóságok súlyos mulasztásokat követtek el, amikor a hajó márciusban, Sydneyben kikötött, és a körülbelül 2650 utas elhagyta a fedélzetet - adja hírül a bbc.com.

A Ruby Princess Sydneyben, még 2019 októberébenForrás: Dietmar Rabich, Dülmen/commons.wikimedia.org

Az utasokon nem végeztek koronavírus-tesztet, bár már a fedélzeten felmerült a fertőzés gyanúja. A hajó legalább 900 fertőzéssel, és 28 halálos áldozattal hozható kapcsolatba. Mielőtt a járvány júniusban újra megjelent Melbourne-ben, ez az óceánjáró jelentette Ausztrália legnagyobb gócpontját.

Mint Gladys Berejiklian, Új-Dél-Wales miniszterelnöke elmondta, különösen sajnálatos annak a 62 embernek az esete, akik bizonyíthatóan az utasoktól kapták el a vírust. "El sem tudom képzelni, milyen lehet, ha valakinek a szerettei hasonló traumát szenvednek el, vagy ő maga él át hasonlót, és őszintén bocsánatot akarok kérni" - mondta.

Az alapvető hiba akkor történt, amikor a 11 napos, új-zélandi kirándulásról visszatérő hajó utasainak megengedték, hogy miután elhagyták a hajót, tömegközlekedésre, illetve repülőre szálljanak. A múlt pénteki jelentés szerint a hatóságok tévesen minősítették a hajót alacsony kockázatúnak, és az utasokat azonnal tesztelni kellett volna.

A vizsgálat nem tudta teljes mértékben felmérni, pontosan hány ember kapta el a vírust a hajó utasaitól, mivel sokakat nem tudtak tesztelni.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek