Tizenkét év után ismét megmutatta magát a Dirty Dancing tava

Az 1987-es Dirty Dancing film rajongói valószínűleg azonnal felismerik a képen látható jelenetet és a tavat, amiben Patrick Swayze az emelést gyakorolja Jennifer Gray színésznővel. Most azonban nem a film, hanem a tó került a figyelem középpontjába, ugyanis 12 év után először újra feltöltődött.

"Bébit senki nem ültetheti a sarokba!' - Piszkos tánc (1987)Forrás: (c) Great American Films LP, Vestron Pictures / imdb.com

A Virginia államban húzódó Blue Ridge-hegységében található Mountain Lake érdekessége, hogy időszakosan eltűnik, szó szerint felszívódik a terület alatt elterülő, természetes csatornarendszerben, hogy megkezdje egyedülálló öntisztító ciklusát. Ez idő alatt a víz tisztább, a medence pedig egyre mélyebb lesz - olvasható a Lonely Planet cikkében.

A film első bemutatója óta a tó vize hol eltűnt, hol megemelkedett. Volt, hogy kis patakokat hagyott maga után, máskor pedig egy kisebb területű, de mély medencét. A kutatások szerint pedig 400 évenként teljesen kiszárad.

A tudományos felvételek azt mutatták, hogy 2008 és 2012 között szinte semennyi víz nem volt a medencében. Kinőtt a fű és gyalogutak hálózták be a területet. A Mountain Lake egyedüli természeti jelenség, nincs még egy ilyen ciklusos tó a világon, ilyen földalatti csatorna- és öntisztító rendszerrel.

A jó hír viszont az, hogy 2020. július 12-én az egyharmadáig visszatöltődött a tó, aminek a hozzá tartozó Mountain Lake Hotel (a filmben a (Kellerman Hotel) és a film rajongói is egyaránt örülnek. De hogy mikor tűnik el újra, azt senki nem tudja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek