Bozóttűz pusztít Bar közelében

  Tűz ütött ki július 21-én Bar közelében, Krnjice és Vucedabici között. Az illetékesek megállás nélkül oltják a tüzet a levegőből, de egyelőre nem sikerült megfékezni a terjedést - írja a Montenegrói RTV.

  Lángol az aljnövényzet - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Xuan Cueto

  A tűz jelenleg 5 kilométer hosszú területen lángol, és már terjed a közeli Sestani irányába. Egyelőre épületeket és lakott övezetet nem veszélyeztetnek a terjedő lángok, de a tűzoltóknak megállás nélkül, éjjel-nappal dolgozniuk kell, hogy lassítsák a pusztítást.

  Egymást érik a vizet hordó repülők a levegőben.

  A helyiek intő jelnek nevezik a tűzvészt, amely élőhelyeket perzsel fel maga körül. Sokan úgy gondolják, hogy ez figyelemfelhívás arra, hogy az emberek tudatosabban és felelőségteljesebben éljenek. A helyi újságok a környezet megóvásáról cikkeznek és arról, hogy pont az ilyen esetek miatt nem javasolt tüzet rakni a szabadban a nyári hőségben.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!