Új, 3D-s makett mutatja be Károlyváros legszebb épületeit

  Új látványosságot helyeztek ki a horvátországi Károlyvárosban. A település a születésnapjára kapta a makettet, amely nevezetes épületeit mutatja be a turistáknak. A körbejárható, megérinthető makettek az elmúlt években lettek egyre népszerűbbek.

  Az új károlyvárosi makettForrás: Službena stranica Turističke Zajednice grada Karlovca

  Esetünkben egy 3D-s makett kompozícióról van szó, amely az óváros 1783-ból származó épületeit mutatja be. A makett érdekessége, hogy a városrész régi formáját vették alapul, belekomponálva olyan új elemeket is, amelyek a jövőbeni városfejlesztési tervekben szerepelnek.

  A Károlyváros Csillagai nevet viselő makettet a helyi idegenvezetők is használják majd. A turistáknak ennek segítségével mutatják be az óváros történelmét és az itt élők egykori mindennapjait.

  A makett célja, hogy megmutassa a város történelmi kinézetét, és felhívja a figyelmet a most is látogatható régi épületekre.  

  A városvezetés tervei szerint rövidesen tovább bővül majd a szabadtéri makettek száma a településen, hogy általuk még több értékre hívhassák a látogatók és a városlakók figyelmét - olvasható a HrTurizam cikkében.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!