Hamarosan Norvégiába is lehet majd utazni

Norvégiába június 15-től kezdve már beléphetnek egyes északi országok állampolgárai, július 15-én pedig az ország megnyitja határait a schengeni övezet lakosai előtt is. Azt, hogy ki léphet be tényleges, az adott terület fertőzöttségi szintje dönti el, ahhoz hasonlóan, ahogyan az északi országok esetében is történt, ettől kezdve viszont már nem lesz kötelező karanténba vonulni az érkezés után - derül ki a schengenvisainfo.com cikkéből.

Norvég tájakForrás: Patrik Houštecký/pixabay.com

Mint Erna Solberg norvég miniszterelnök elmondta, miután Norvégiában alacsony a fertőzöttek aránya, az importált esetek nagyobb kockázatot jelentenek. Többek között olyan kritériumok alapján döntenek arról, hogy mely országok kapnak szabad utat, mint az új koronavírus-esetek száma a populáció méretéhez képest, az utóbbi időben intenzív ápolásban részesültek száma, a pozitív tesztek aránya a tesztek teljes számához képest vagy az elvégzett vizsgálatok száma. A döntés ugyanakkor változhat az aktuális víruhelyzet változásának fényében.

A Közegészségügyi Intézet listát állít össze azokról az országokról és régiókról, ahol a fertőzés szintje alacsony, ezt a listát kéthetente frissítik.

A koronavírus-járvány miatt Norvégia március 16-án zárta le a határait, először csak egy hónapra, de a lezárásokat végül többször meghosszabbították.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek