Angliában vészhelyzeti készültséget okoztak a partot elözönlő fürdőzők

Tömegek áramlottak az angliai Bournemouth partjaihoz az országot sújtó hőhullám második napján, a hatóságok súlyos incidensnek nevezték a történteket, miután dugók és konfliktusok alakultak ki, és voltak, akik éjszakára is maradtak és illegálisan kempingeztek a területen - derül ki a BBC cikkéből.

Meglehetősen sokan gyűltek összeForrás: AFP/Glyn Kirk

Csütörtök estére a Sandbanks-félsziget gyakorlatilag megtelt, a városi tanács arra figyelmezetette az embereket, hogy ne menjenek oda, és a komptársaság is a dugókra és a hatalmas forgalomra emélkeztette követőit a Twitteren, amely akadályozta a járművek átszállítását is.

Az ország tisztifőorvosa, Chris Whitty professzor attól tart, hogy így újra emelkedni fog a Covid-19 megbetegedések száma, a tanács vezetõje, Vikki Slade pedig felháborodásának adott hangot: "Sok ember felelőtlen viselkedése egyszerűen sokkoló, abszolút a szolgáltatásaink lehetőségeinek a határait feszegetik, melyekkel megpróbáljuk mindenki biztonságát garantálni. Most nem volt más választásunk, mint súlyos incidenst jelenteni és vészhelyzeti reagálást kezdeményezni."

A tanács rekordszámú, 558 darab parkolási bírságot szabott ki, és 33 tonna szemetet takarított fel a partról.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek