Újra nekivág az útnak Új-Zéland kedvelt vonata

A KiwiRail bejelentette, hogy újra elindítja szeretett TranzAlpine vasúti szolgáltatását, mely az új-zélandi South Island keleti partján fekvő Christchurch és a nyugati Greymouth között fut. A márciusban leállított vasúti forgalom után a vonat július 4-től üzemel újra.

A Coastal Pacific vasút fedélzeténForrás: Heyworth R&F/ The Great Journeys of New Zealand / Facebook.com

„Bár a határok egyelőre még zárva vannak a nagytömegű, nemzetközi turistaforgalom előtt, a vonattársaság újra munkába állítja a TranzAlpine-t, de egyelőre csak hétvégi és iskolai szünidőre tervezett menetrenddel. Ennek az oka pedig az, hogy a nyugati part gazdaságának szüksége van a támogatásra és a látogatókra" - mondta el a KiwiRail csoport vezérigazgatója a Lonely Planet-nek.

A panoráma útvonal újbóli megnyitása a vállalat elsődleges célja volt, bár általában sokkal több a tengerentúlról érkező utas ezeken a vonatokon, mint a belföldi. De kedvezményes jegyekkel és a helyiekre szabott menetrenddel az igazgató reméli, hogy a határok teljes megnyitásáig mindenkinek a kedvére tudnak tenni.

A KiwiRail egyébként az ország legszebb panáráma útvonalain indít vonatokat. Övék a Coastal Pacific névre hallgató vonat, ami Picton és Christchurch között halad, illetve a Northern Explorer is, ami az északi vidéket járja be. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek