Távolságérzékelő szenzorokkal lehet majd közlekedni ebben az olasz műemlékben

A hétvégén megnyitja kapuit a firenzei dóm, és ez lesz az első múzeumkomplexum a világon, amely a látogatók között előírt védőtávolságot egy hordozható eszköz segítségével igyekszik biztosítani. A látogatók a belépéskor egy nyakba akasztható eszközt kapnak, amely villog és rezeg, ha két ember túl közel megy egymáshoz. Az eszközt a látogatás végén le kell adniuk, majd fertőtlenítésen esik át, mielőtt újra használatba venné valaki - adja hírül a telegraph.co.uk.

FirenzeForrás: Maatkare/pixabay.com

A monumentális komplexum, amely magában foglalja a Santa Reparata kriptát, a San Giovanni keresztelőkápolnát, a Giotto harangtornyot és a Történeti Múzeumot a nyitás után kezdetben ingyenjeggyel csábítja a látogatókat. Mostantól azonban külön-külön jegyre lesz szükség az egyes látnivalókhoz, hogy ezzel is korlátozzák az egyes épületekbe belépő emberek számát.

Az arcmaszk viselése szintén kötelező lesz, emellett kézfertőtlenítőket helyeznek ki, a jegyeket pedig online lehet megvásárolni. A járvány előtt a dóm kupolájából mintegy napi 2600 látogató élvezhette a kilátást, mostantól ez a szám napi 200-ra csökken.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek