Online kell regisztrálnunk, ha ezekbe az olasz tartományokba utazunk

A hónap elején Olaszország megnyitotta határait Európa nagy része előtt, így az Unióból érkezők- néhány kivételtől eltekintve - teszt és formanyomtatványok kitöltése nélkül léphetnek be az országba.

SzardíniaForrás: Tristan MIMET/pixabay.com

Néhány tartomány azonban arra kötelezi a látogatókat, hogy érkezésük előtt regisztráljanak. Ezek olyan régiók, amelyeket kevésbé sújtott a járvány, és továbbra is szeretnék alacsonyan tartani a fertőzöttségi szintet. Ezen területek közé tartozik Szardínia, Puglia és Basilicata is - adja hírül a Travel and Leisure.

A Szardíniába utazóknak online formanyomtatványt kell kitölteniük, amelyben megadják érkezésük valamint személyi igazolványuk adatait és a szardíniai címet, ahol tartózkodni fognak. Két nappal az érkezésük előtt azt is meg kell erősíteniük, hogy nincsenek koronavírusos tüneteik, és el kell fogadniuk a biztonsági szabályokat, például a maszk viselését és azt, hogy szükség esetén tesztelik őket.

Pugliaban szintén egy űrlap kitöltéséhez kötik a belépést, az utazóknak emellett e-mailt is kell küldeniük azon provincia egészségügyi hatóságának, ahol tartózkodni fognak. A látogatókat arra is kérik, hogy töltsék le az olasz kormány Immuni nevű alkalmazását, és vezessenek nyilvántartást arról, kikkel léptek kapcsolatba az érkezésüket követő 30. napig. Basilicatába szintén online kell regisztrálni, még a visszatérő helyi lakosoknak is.

Lazio és Campania tartományok kikötőiben, vasútállomásain és repülőterein mérik az utazók testhőmérsékletét, a Szicíliába látogatókat pedig arra kérik, hogy töltsék le a Sicilia Si Cura nevű alkalmazást, melyen regisztrálhatják utazási és egészségügyi állapotukat, bár ez nem kötelező a belépéshez.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek