Az Eredet sztárja segít megmenteni a Virunga Nemzeti Parkot

  A kongói Virunga Nemzeti Park megmentésére létrehozott alap elindításához nem más járult hozzá kétmillió dollárral, mint Leonardo DiCaprio, az Eredet és a Visszatérő sztárja.
  Az Oscar-díjas színész, az Emerson Collective és a Global Wildlife Conservation részvételével alapított Earth Alliance, az Európai Bizottsággal vette fel a kapcsolatot egy segélyalap létrehozására - számolt be róla a The Hollywood Reporter.

  Forrás: Luc Huyghebaert / Unsplash

  A Virunga Nemzeti Park elsősorban arról híres, hogy itt élnek a veszélyeztetett hegyi gorillák, de emellett bármely más természetvédelmi területnél több madárnak, hüllőnek és emlősnek is otthont ad a terület. Leonardo DiCaprio régóta foglalkozik a park támogatásával, 2014-ben executive producere volt a Netflix számára készített Virunga című dokumentumfilmnek is.

  A színész közleményében olvasható, hogy a Virungának sürgős anyagi támogatásra van szüksége a hegyigorilla-populáció védelmére, a parkban dolgozó vadőrök és családjaik támogatására, és a szükséges alapvető járványmegelőző intézkedésekre. A parkot márciusban zárták be a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozására, ez azonban jelentős anyagi veszteséget okozott.

  Áprilisban még egy tragédia sújtotta a park személyzetét, amikor a jelentések szerint helyi lázadók megöltek 12 vadőrt, egy sofőrt és a helyi közösség négy tagját. A közlemény hangsúlyozta, hogy a Virunga Alap segítséget nyújt Afrika legöregebb és legnagyobb biodiverzitású védett területének és közösségeinek.

  DiCaprio a koronavírus-járvány alatt már több fontos adománygyűjtő kezdeményezésben vett részt. Segített elindítani az Amerikai Élelmezési Alapot, majd csatlakozott a hírességek által felkarolt All in Challenge adománygyűjtéshez is, és vállalta, hogy a legtöbbet adakozó ellátogathat Martin Scorsesével forgatott új filmje, Killers of the Flower Moon felvételére.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!