Az Eredet sztárja segít megmenteni a Virunga Nemzeti Parkot

A kongói Virunga Nemzeti Park megmentésére létrehozott alap elindításához nem más járult hozzá kétmillió dollárral, mint Leonardo DiCaprio, az Eredet és a Visszatérő sztárja.
Az Oscar-díjas színész, az Emerson Collective és a Global Wildlife Conservation részvételével alapított Earth Alliance, az Európai Bizottsággal vette fel a kapcsolatot egy segélyalap létrehozására - számolt be róla a The Hollywood Reporter.

Forrás: Luc Huyghebaert / Unsplash

A Virunga Nemzeti Park elsősorban arról híres, hogy itt élnek a veszélyeztetett hegyi gorillák, de emellett bármely más természetvédelmi területnél több madárnak, hüllőnek és emlősnek is otthont ad a terület. Leonardo DiCaprio régóta foglalkozik a park támogatásával, 2014-ben executive producere volt a Netflix számára készített Virunga című dokumentumfilmnek is.

A színész közleményében olvasható, hogy a Virungának sürgős anyagi támogatásra van szüksége a hegyigorilla-populáció védelmére, a parkban dolgozó vadőrök és családjaik támogatására, és a szükséges alapvető járványmegelőző intézkedésekre. A parkot márciusban zárták be a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozására, ez azonban jelentős anyagi veszteséget okozott.

Áprilisban még egy tragédia sújtotta a park személyzetét, amikor a jelentések szerint helyi lázadók megöltek 12 vadőrt, egy sofőrt és a helyi közösség négy tagját. A közlemény hangsúlyozta, hogy a Virunga Alap segítséget nyújt Afrika legöregebb és legnagyobb biodiverzitású védett területének és közösségeinek.

DiCaprio a koronavírus-járvány alatt már több fontos adománygyűjtő kezdeményezésben vett részt. Segített elindítani az Amerikai Élelmezési Alapot, majd csatlakozott a hírességek által felkarolt All in Challenge adománygyűjtéshez is, és vállalta, hogy a legtöbbet adakozó ellátogathat Martin Scorsesével forgatott új filmje, Killers of the Flower Moon felvételére.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek