Ez az ország elsősorban a lakóinak köszönheti a koronavírus-járvány lecsengését

A koronavírus-járvány kezelésében a közép-amerikai régióban Costa Rica lett az egyik legsikeresebb ország. A szakemberek szerint valójában a Közép-Amerika Svájcának becézett ország lakói segítettek leszámolni a vírussal mert figyelembe vették és betartották a kormányuk intézkedéseit. Ezek közé tartoztak, például hogy minimálisra csökkentették a közutak forgalmát, csak a létszükségletet kielégítő üzletek nyithattak ki, lezárták a parkokat, tengerpartokat és a templomokat, illetve külföldieket egyáltalán nem engedtek belépni az országba.

Costa Rica gazdag állatvilágáról is ismertForrás: Manuel de la Fuente/Pixabay

Március 6-án még Costa Rica volt az első közép-amerikai ország, ahol koronavírusos beteget jegyeztek fel, de két hónappal később csak 755 megerősített eset volt az országban és hatan haltak meg a vírus következtében. Az utóbbi két hétben egyetlen halálesetet sem jelentettek, és a megerősített koronavírusos esetek száma is rohamosan csökken. Összehasonlítva Új-Zélanddal, – ami hasonló népességű ország és szintén példaként emlegetik a vírus felszámolása miatt – ott 1486 beteget jelentettek május 5-ig és 20 haláleset történt.

Costa Rica most kezd lazítani a szigorításokon: a mozik, edzőtermek, és fodrász szalonok csökkentett nyitvatartási időben újra kinyithatnak.

A szociális távolságtartás továbbra is érvényben lesz, de a határokat zárva tartják az összes külföldi állampolgár előtt, beleértve a turistákat is. Egy ilyen országban, ahol amunkaerő nagyrészt a turizmusból él.

A hatóságok figyelmeztették a lakosságot, hogy továbbra is legyenek óvatosak, így elkerülhetik a fertőzés újabb hullámát – tutuk meg a World Economic Forum összeállításából.



Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek