Milánó az alapoktól kezdené a város újraindítását

Annak érdekében, hogy Milánó lassan újrainduló életét ne bénítsa meg a tömegközlekedést kerülő autósok áradata, az önkormányzat bemutatott egy ambiciózus tervet, melynek a neve Strade Aperte (Nyitott utcák).

IllusztrációForrás: Shutterstock.com

Az ötlet lényege, hogy a nyár folyamán 35 kilométernyi utcát alakítanak át új, vagy a korábbinál szélesebb és kényelmesebb kerékpárutak kiépítésével, a járdák kiszélesítésével, új sétálóövezetek kijelölésével, számos helyen 30 kilométeres sebességkorlátozás bevezetésével és olyan utcák kialakításával, ahol a kerékpárosok és a gyalogosok élveznek elsőbbséget.

A város főpolgármester-helyettese szerint a tömegközlekedési eszközök egy jó ideig nem szállíthatnak ugyanannyi utast, mint korábban, ezért elkerülhetetlenek a radikális változtatások - olvasható az MTI hírében.

További intézkedésekként a lakónegyedekben olyan biciklis vagy gyalogos elsőbbségi zónákat alakítanak ki, ahol a gépjárművek legfeljebb 15-20 kilométeres sebességgel haladhatnának. Bővítik a rakodásra kijelölt területeket is, számítva arra, hogy az egyéni autósközlekedés korlátozásával növekedni fog az igény a házhozszállításra. A közeljövőben ténylegesen korlátozzák majd az utasok számát a tömegközlekedési eszközökön, a megállókban, metróállomásokon pedig a távolságtartást segítő jeleket festenek fel

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek