Születésnapi ünnepség helyett, családi felvétel lepte meg a briteket

Korábban már irtunk róla, hogy a 94 esztendős II. Erzsébet királynő személyes kérésére idén elmaradtak az ilyenkor hagyományos ünnepségek. Így nem dördültek el a szokásos tüzérségi díszsortüzek sem, és a királynő hivatalos születésnapi ünnepségét, a júniusi Trooping the Colour néven ismert katonai parádé is elmarad.

Forrás: Thoom / Shutterstock.com

Ehelyett az uralkodó ajándékozta meg a briteket egy videóval, amely a királyi család Twitter-oldalán jelent meg. Az alig több mint egyperces, több házi filmfelvételből összeállított és digitalizált képsorokon jórészt Erzsébet látszik még hercegnőként, néhai húga, az életének 72. esztendejében, 2002-ben elhunyt Margit hercegnő társaságában.

A film elején a csecsemőkorú Erzsébet hercegnőt édesanyja, a 2002-ben, 102 esztendős korában elhunyt Erzsébet anyakirálynő tolja egy babakocsiban, vélhetően 1926-ban, nem sokkal születése után. A filmfelvétel későbbi részein a két ifjú hercegnő, Erzsébet és Margit a londoni Buckingham-palota és az ősi windsori királyi rezidencia parkjában mérleghintázik, játszik, virágokat ültet, lovagol és egy hajó fedélzetén táncolni tanul.

A felvételhez mellékelt üzenetben az udvar köszönetet mond mindazoknak, akik jókívánságaikat fejezték ki a királynőnek 94. születésnapja alkalmából. A királynő egy hónapja legnagyobb vidéki rezidenciáján, a London nyugati határában fekvő Windsorban tartózkodik és - amint udvari illetékesek többször is hangsúlyozták az elmúlt hetekben - ő is maradéktalanul tartja magát azokhoz a korlátozó intézkedésekhez, amelyeket kormánya márciusban hozott a járvány megfékezése érdekében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek