Tűzvész fenyegeti a montenegrói nemzeti parkot

  Erdőtűz keletkezett  Montenegróban március 7-én, az esti órákban. A legfrissebb hírek szerint a lángok közelednek a Tara-kanyonhoz és a nemzeti park is veszélyben van. A lángoló terület nagyon nehezen elérhető terepen van. 

  Még nem sikerült megfékezni a lángokat - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: yelantsevv

  A tűz tegnap este 19 óra körül keletkezett, a montenegrói Ninkovici falu fölött, szinte hozzáférhetetlen terepen. A tűz egy fiatal fenyőerdőben ütött ki, és a szél miatt viszonylag gyorsan terjed.

  A tűzoltók hajnal óta a terepen vannak, és igyekeznek kordában tartani a tüzet, ami már közelít a Tara-kanyonhoz és a közeli nemzeti parkhoz. Most minden erőbevetéssel azon dolgoznak, hogy ne a tűz ne csonkítsa meg a védett övezeteket.

  A tűzoltók elmondták, az időjárási viszonyok nem kedveznek nekik, de mindent megtesznek, hogy mielőbb megtudják fékezni az erdőtüzet - áll a Montenegrói RTV hírében.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!