A közösségi médiából kiderül, hova utaznának vissza a legtöbben

Bár most a négy fal közé vagyunk szorítva még egy ideig, az utazási álmokról és tervekről nem kell lemondanunk. Hogy ezt a lehető legtöbb emberben tudatosítsa, az Irish Independent hírújság utazási szerkesztője elindított a Twitteren egy lelkileg pozitív, megnyugtató és reményt adó projektet - olvasható a Lonely Planet oldalán.

Nem kell eget rengető dologra gondolni; a szerkesztő kreált egy hashtaget #WhenWeTravelAgain névvel, és egy általa közzétett, régebbi utazásos fotó alatt felhívta követőinek a figyelmét és rajtuk keresztül mindenkiét – aki már alig várja, hogy újra elutazhasson valahová, – hogy ezzel a hashtaggel osszák meg saját legszebb utazási emlékeiket, azokat a helyeket, ahova legközelebb újra elmennének.

A projekt célja azonban nem csak a visszaemlékezés, hanem az új utazások tervezgetése is arra az időre, „amikor majd újra utazunk". Mert aki követi a felcímkézett bejegyzéseket – és már nem csak Twitteren, hanem az Instagrammon is – az jövőbeli utazási helyszíneket is találhat magának. Olyanokat, amiket nem influencerek, hanem magánszemélyek ajánlanak.

A posztolt fotók szerint a legtöbben most a tenger mellé mennének vissza, sok fotó érkezett be Maldív-szigeteki, görögországi emlékekkel. Többen posztoltak hegymászós, erdőben sétálós képeket is. Sőt, még olyan fotó is beérkezett, amin Llandudno, a kecskék által megszállt walesi település kikötője látható, még kecskementes helyszínként.

Egy másik felhasználó pedig Vatikán Városról posztolt, és azt írta, ide azonnal visszatér, ha lehetősége lesz rá, mert egy út alatt nem lehetett mindent megnézni, aztán irány Milánó, Velence és Nizza ... amerre csak a szél fújja.

Ennek a cikknek az írója még nem járt Skóciában, így nincs saját fotója róla, de ha biztonságosan lehet majd újra utazni, az lesz az első, hogy vesz egy repülőjegyet és egészen a Skót-felföldig meg sem áll. Addig is Szöult választotta egyik legemlékezetesebb úti céljának, ahova bármikor visszatérne.

Címlapkép forrása: Shutterstock.com

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek