Könnyen Thaiföldön ragadhat, aki nem figyel

A Bangkok Charlie Facebook-oldala arra figyelmezteti a Thaiföldön nyaralókat, hogy ellenőrizzék a hazafelé tartó repülőjegyüket, akár kaptak értesítést a repülőtársaságtól, akár nem, mert több légitársaság is törli a Budapestre tartó járatát. Mint hozzáteszik, így érdemesebb akár megszakítani a nyaralást és hazautazni, amíg van rá lehetőség.

Forrás: nextvoyage/pixabay.com

Jelenleg a következő menetrend változások és felfüggesztések az ismertek:

  • Aeroflot: Március 23. - április 30. között törli a Budapest - Moszkva járatot.
  • Emirates: Március 24. - május 20. között átmenetileg felfüggeszti a Budapest - Dubaj járatot.
  • Qatar Airways: Nincs hír felfüggesztésről, de a járatszámot csökkentik.
  • Thai Lion Air: Március 15. - április 30. között felfüggeszti minden járatát, thai belföldi és nemzetközi járatokat is beleértve.
  • Turkish Airlines: Először ritkítják a Budapest - Isztambul járatot, majd március 23. - április 17. között teljesen fel is függesztik.

A bangkoki magyar nagykövetség ma kiadott tájékoztatóját is idézi az oldal, melyben két alternatív hazajutási lehetőség is szerepel:

"Az osztrák és lengyel nagykövetségek jelezték, hogy különjáratot terveznek indítani állami légitársaságaik Bangkok-Bécs, Bangkok-Varsó között, amelyre elvileg lehetséges más állampolgároknak is jegyet vásárolniuk, amennyiben saját állampolgáraikon túl lesz még rajtuk szabad hely. Az indulás ideje valamennyi járatnál bizonytalan még, de igény esetén értesíteni fogják az érdeklődőket. Legalább 3 órával az indulás előtt kérnek minden utast kiérkezni a repülőtérre.

Az Austrian járat

március 20-án 23.55-kor indul Bangkokból Bécsbe, és 400 euróba kerül rá a jegy, a LOT varsói gépére pedig 600 eurót kell fizetni.

Aki szeretne élni valamelyik lehetőséggel, arra kérik, hogy soron kívül értesítse a Nagykövetséget, küldje el az utasok nevét, születési helyét, idejét, útlevélszámát, állampolgárságát, az útlevél lejárati dátumát, biztosítási számát, lakcímét, e-mail címét, telefonszámát." A Bangkoki magyar nagykövetség elérhetőségeit itt találja.

Aki úgy dönt, hogy kivárja a felfüggesztés végét, meghosszabbítja a nyaralást, annak a belépéskor a reptéren kapott pecsét dátumára figyelnie kell. Még a lejárat előtt fel kell keresnie az Immigration Office helyi kirendeltségét, ahol alapesetben 30 nappal meghosszabbíthatja a tartózkodását 1900 bahtos díj ellenében. A visa run most nem jöhet számításba, mert egyrészt a szomszédos országok közül Malajzia és Mianmar is lezárta a határait, másrészt belépéskor szükség van orvosi igazolásra.

Friss hír, hogy rendkívüli hosszabbításra is van lehetőség, akik mondjuk már kihasználták az egyszeri lehetőséget. Viszont ilyenkor kell egy igazolás a nagykövetségtől, hogy a vírusjárvány miatt nem tudott hazautazni az illető.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek