Önreklám, vagy figyelemfelhívás? A francia pókember megint mászott

Az ismert „francia Pókember", Alain Robert március 4-én a kora délutáni órákban ismét mozgósította a katalán rendőrséget, ugyanis mindenféle biztosíték nélkül megmászta a Torre Agbar néven is ismert Glóries tornyot Barcelona belvárosában. Az AFP szerint azért vállalta a veszélyes mutatványt, hogy felszólítsa a világ társadalmait és kormányait, hogy vállaljanak jobban felelősséget a koronavírus kirobbanásával kapcsolatban.

Forrás: AFP/Lluis Gene

Az ötvenhét éves városi alpinista a 26. emeletig jutott fel a 34 emeletes épületen, mielőtt a rend őrei felszólították volna, hogy fejezze be a mászást, és menjen be az épületbe az egyik ablakon.

Robert természetesen nem engedelmeskedett a felszólításnak, de elkezdett leereszkedni az amúgy 144 méter magas épület külső oldalán. A francia alpinista nem most hódította meg a Glóries tornyot először, az elmúlt években már több feljelentést is kapott a „hobbija" miatt a katalán rendőrségtől.

Forrás: AFP/Lluis Gene

Az incidens egyébként nem tartott túl sokáig, a rendőrséget 10:50kor értesítették, Robert pedig 11:25kor egy rendőrautó hátsó ülésén távozott a helyszínről.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek