Romulusnak szentelt szarkofágot találtak a Forum Romanum alatt

  A régészek egy 2600 éves kőszarkofágot találtak egy földalatti kamrában a Forum Romanum alatt. A kutatók úgy vélik, hogy a kegyhelyet Romulusnak szentelték, aki a mitológia szerint a város és a királyság alapítója, Remus ikertestvére - adja hírül a Lonely Planet.

  A Forum RomanumForrás: Attila Terbócs/wikipedia.org

  A Colosseumi Régészeti Park egy évvel ezelőtt kezdte felügyelni a Fórumon történő ásatásokat, amelyek során a régészek egy Comitiumba (ez volt a Római Szenátus előde) vezető lépcső alatt végeztek feltárást.

  Így találtak rá az 1,4 méteres szarkofágra, mely a Kr. e. 6. századból származik, és egyetlen darab tufakőből faragták. A kamrában találtak emellett egy kör alakú kőszerkezet is, melyről úgy vélik, hogy oltár. Az ókoriak úgy hitték, hogy Romulust a Forum alá temették, amely az ókori Rómában a közélet központja volt.

  A régészek Giacomo Boni 19. századi régész szövegei alapján hozták összefüggésbe a szarkofágot Romulusszal. A régészeti park igazgatója, Alfonsina Russo szerint Romulus és Remus legendája Róma valódi alapítóinak történetéből indulhatott ki, és a Forum soha nem merül ki különleges kincsekben.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!