Ennyit költenek a turisták egy budvai nyaralásra

A montenegrói Budvára érkező turisták fele még mindig 500 euró alatti bevétellel rendelkezik havonta. A legtehetősebbek, azaz, akik 2 ezer euró feletti havi bérrel rendelkeznek, csupán 7%-ban fordulnak meg a montenegrói városban - ezt bizonyítja egy friss felmérés.

Budva Montenegró egyik legfelkapottabb üdülő városaForrás: Pixabay / Készítette: osoian-marcel

Az eredmények azt is kimutatták, hogy az üdülővárosban a fiatal és középkorú turisták vannak többségben. Főleg a 16 és 49 év közöttiek foglalnak szállást. 

A turisták többsége a hely természeti adottságai, gasztronómiai különlegességei, a sportolási lehetőségek és bulihelyek, illetve a kultúra miatt látogat Budvára, emellett fontos szempont a helyiek vendégszeretete, és jó értékelést kaptak a szálláshelyek és az éttermek is.

Sokan saját tapasztalataikra alapozva térnek vissza a városba, de bőven akadnak olyanok is, akik ismerősük, rokonuk javaslatára döntenek a szóban forgó tengerparti üdülőhely mellett. Számos turistát befolyásolnak a közösségi médiumok és a bloggerek tapasztalatai is - tudtuk meg a Montenegrói RTV híréből.

Mennyit költenek a turisták?

A felmérés során azt is megfigyelték, hogy azok a turisták, akik előre lefoglalják a szállást általában 376 eurót szánnak az alvóhelyükre a nyaralásuk során, 234 eurót költenek a Budváig tartó utazásra, 216 eurót szánnak autóbérlésre, 54 eurót pedig helyi kirándulásokra.

Ami a vendégek napi költségeit illeti, 23 eurót költenek étteremben, 17,5 eurót ajándéktárgyakra, 15 eurót szórakozásra, 13,5 eurót pedig élelmiszerre és innivalóra, amit főleg a boltokban vásárolnak meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek