Kimutatta a foga fehérjét a vihar Horvátországban

Tovább tombol a vihar Horvátországban, fákat csavart ki a szél és jelentős anyagi károk is keletkeztek az elmúlt napokban. Varasd megyében jelenleg a tűzoltók igyekeznek helyreállítani a vihar okozta károkat, ahol több házról sodorta le a cserepeket a szél, és autókra dőltek a fák. Pár hivatali épület tetőszerkezete is megrongálódott a megyében, és a közlekedésben is fennakadások vannak.

A pági hídon a 217 kilométer per órás széllükéseket mértek a múlt héten - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Adrian Kiripolsky

Az időjárás egyébként már napok óta tombol a tengerparti országban. A múlt héten arról lehetett olvasni, hogy Zadarban összedőlt egy óriásdaru, a Kastelai-öbölben elszabadult egy tankerhajó, Brac szigetén pedig csónakokat vetett a víz az úttestre.

A Slobodna Dalmacija napilap arról is beszámolt az elmúlt napokban, hogy Splitben az erős szél fákat döntött ki, háztetőket, hirdetőtáblákat, balkonokat szakított le, és autókat rongált meg. A Zágráb-Split autópályán is akadozott a közlekedés és a sebességet is korlátozták.

A múlt héten a 200 km/órás sebességet is meghaladta a szél ereje. Mostanra mérséklődött a légmozgás, de még mindig gondokat okoz az országban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek