Kizárólag nőket várnak ebbe a spanyol szállodába

Egyre inkább terjed az egyedül utazás divatja, azonban nőként az egyik legnagyobb kihívást az jelenti, hogy biztonságos szálláshelyet találjon az úton lévő. Már van a kínálatban csak nekik szóló csoportos utazás, kalandtúra és városnézés, sőt, olyan magán szigetek is, ahova a férfiakat be sem engedik – most pedig egy olyan hotel nyílt, ahol kizárólag nők szállhatnak meg.

Forrás: Hotel Som Dona

Mallorca szigetén a 14 év feletti nőket várja tárt kapukkal a Som Dona Hotel. A Porto Cristo közelében található szálloda Spanyolország első ilyen jellegű szálláshelye, és a szolgáltatásokat is ennek megfelelően állították össze. Kellemes és intim hangulatú közösségi terek kaptak helyet a medence mellett és a tetőteraszon, van egy sikkes bár, női ízlésre hangoltak a szobák, az ételválaszték az egészséges életmódra koncentrál, de rengeteg spa, fitness és wellness lehetőség is van a kínálatban.

Forrás: Hotel Som Dona

A 39 szobás hotelben nemcsak, hogy nem foglalhatnak szállást a férfiak, de egy vendég vendégeként sem tölthetnek itt időt. A szálloda személyzetében ettől függetlenül vannak férfiak is, alkalmazásuk oka az ország törvényei által tiltott munkahelyi diszkrimináció elkerülése volt.

Többféle szobatípus közül választhatnak az ide érkező vendégek, akik jöhetnek egyedül, rokonnal, barátokkal, vagy akár párban. A szobák ára 80 és 176 dollár (24 000 és 54 000 Ft) között van, de ebben már benne van a reggeli is, írja a Travel+Leisure.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek