Így védenék a Szent Márk-székesegyházat az áradásoktól

  Velence városa egy több mint egy méteres üvegfal építését fontolgatja, hogy megvédje a Szent Márk-bazilikát a jövőbeni áradásoktól. A tervet már jóváhagyta a városvezetés, a javaslatot el kell fogadnia még a velencei örökségvédelmi hatóságnak és a közmunkaügyi bizottságnak is - adja hírül a Travel and Leisure.

  Forrás: Peggy Choucair/pixabay.com

  A faltól azt remélik, hogy megóvja az egyházat a novemberihez hasonló áradásokkal szemben. A legutóbb elszenvedett, mintegy 5,5 millió dolláros kár nagy része a látogatók előtt rejtve marad, de a szakemberek szerint a vízzel bekerült só kimarja a templom márványait, mozaikjait és padlóját.

  Az üvegfal átmeneti megoldás lenne, míg Velence más módszereket keres az emlékművek védelmére és a süllyedő alapok megóvására. A falat a jelenlegi vaskorlát helyére szerelnék fel, amely azért van ott, hogy távol tartsa a látogatókat. Később, ha jobb megoldást találnak, az üveg könnyen eltávolítható lesz.

  A bazilika előtti Piazza San Marco a város egyik legalacsonyabb pontja, így minden évben elárasztja a víz. A város egyébként még mindig dolgozik a Mózes-gáton, melynek befejezése már több éve csúszik.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!