Velence egy pici része újra virágzik

Bár a közelmúltban arról olvashattak Velence kapcsán a legtöbbet, hogy milyen katasztrófák érték a megemelkedett vízszint miatt, most végre jó hírrel is szolgálhatunk. A város szívében található közpark, a Giardini Reali, vagyis a Királyi kertek teljes botanikai, tájképi és építészeti felújításon esett át, és ismét nyitva áll a látogatók előtt – írja a turizmus.com.

Királyok kertje, VelenceForrás: Trovalg/Wikipedia

A Napóleon által tervezett, mintegy 5.000 négyzetméteres kertben a restauráció során több mint 800 cserjét, 6 ezer virágos növényt és 3 ezer virághagymát ültettek.

A botanikai és tájképi helyreállítás mellett a park építészetileg is teljesen megújult: megszépült a fedett lugas, a neoklasszikus pavilon, az üvegház és a felvonóhíd is, amely összeköti a kertet a Szent Márk térrel.

Az 5 éven át tartó felújítást a Venice Gardens Foundation nevű szervezet irányította, amelynek feladata a közparkok, kertek és kiemelt történelmi épületek helyreállítása a lagúnák városában. A fő célkitűzés a munka során az volt, hogy ez a 19. századi komplexum megőrizze történelmi egyediségét és eleganciáját, valamint botanikai komplexitását, és ismét a helyi lakosok és a turisták kedvelt célpontjává válhasson.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek